Spring naar inhoud

Prachtige nieuwe kunstexpositie geopend bij Weizigt

Ingrid van der HumHarm Struik, Ingrid van der Hum en Maria Verboom zijn de kunstenaars die de komende periode hun werk aan de bezoekers van Weizigt presenteren. Zij tonen via hun werk elk op eigen wijze hun interpretatie van duurzaamheid.

Louise Bergenhenegouwen, directeur van Duurzaamheidscentrum Weizigt en Hans Berrevoets, initiatiefnemer voor de exposities bij Weizigt, verzorgden samen de opening van de expositie. Louise Bergenhenegouwen benadrukte dat het voor de 170.000 bezoekers die Weizigt jaarlijks ontvangt, ontzettend fijn is dat zij onverwachts van kunst kunnen genieten.

Smid Harm Struik heeft twee hanen geplaatst, een op het Vogeleiland en een in de achterste weide bij de Stadsboerderij. Harm werd geïnspireerd door de kerktorens in Nederland. ‘Waar je ook staat in Nederland, altijd kun je twee hanen op de omliggende kerktoppen zien en zo de richting bepalen’. Zijn werken doen wellicht niet gelijk aan duurzaamheid denken maar zijn altijd bedoeld om minstens een eeuw mee te gaan.

De beelden van Ingrid van der Hum zijn te bewonderen op het terras onder de grote Vijvercipres. Bij Ingrid komen de beelden op verschillende manieren tot stand. De ene keer ontstaat de vorm spontaan van binnenuit, de andere keer is het duidelijk een bestaande vorm. In de Klimaatkas staan de werken van Maria Verboom. Zij werd voor haar werk geïnspireerd door een deel van de geschiedenis van China, maar ook door de Dordtse geschiedenis. Zij sprak voor haar doek over het Dordtse Boonepaadje met oudere Dordtenaren over hun romantische escapades op dit paadje begin jaren vijftig om het gevoel van deze tijd te pakken te krijgen. Een uniek bij Weizigt passend werk.

 

Het werk van de kunstenaars is elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen bij Weizigt. Voor meer informatie over de exposities bij Weizigt kijk je hier.                                   Maria VerboomHarm StruikDonderdag 26 maart is de nieuwe kunstexpositie op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt officieel geopend in het bijzijn van wethouder Piet Sleeking. Drie kunstenaars gaan hun gevarieerde werk een half jaar lang tentoonstellen bij Weizigt. De expositie is verdeeld over verschillende locaties op het terrein en tot eind oktober gratis te bezichtigen.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl