Spring naar inhoud

Platform Duurzaam Dordrecht organiseert workshops Tuingeluk

Platform Duurzaam organiseert dit najaar een drietal workshops genaamd Tuingeluk. Tijdens deze workshops kom je erachter wat voor tuintype je bent en hoe je kunt realiseren wat voor jou tuingeluk is.


Het tijdperk van de tuin als verlengstuk van de huiskamer lijkt voorbij. Na jaren van strak, steen en steriel, komt er weer ruimte voor natuur in de tuin. We willen planten die beschutting bieden tegen hoosbuien en tropische dagen. Tuingeluk zegt iets over de samenhang tussen bodem, groen, verharding, water, dieren en eetbaar.

In 3 workshops neemt Platform Duurzaam Dordrecht je mee op ontdekkingsreis naar een tuin waar je wensen op het gebied van comfort, privacy, rust, gemak, plezier en duurzaamheid samenkomen. De workshops helpen je oplossingen te zoeken tegen: hoosbuien, droogte, slakkenplaag, verdorde planten, hitte en onkruid. Daarnaast krijg je ideeën voor: speelse verharding, hoge/lage planten, regenwateropvang, duurzame schutting, vlinders en bijen. Samen met deskundigen wordt je tuin onder de loep genomen en zij gaan je adviseren in de richting van de huidige trends en klimaatverwachting.


Programma:

  • Maandag 26 sept:

Workshop Tuingeluk in Duurzaamheidscentrum Weizigt

Inbreng door Dionysios Sofronas (hovenier), Anne Mollema, (milieudeskundige) en antwoord op al je vragen over je tuin.

  • Maandag 10 okt:

Workshop Tuingemak in Tuincentrum Tuinwereld

Je krijgt informatie over planten en materialen die zorgen voor een water-, hitte, diervriendelijk en onderhoudsarme tuin. Inhoudelijke inbreng door Anton Reker (landschapsingenieur) en Dionysios Sofronas (hovenier). Daarnaast krijg je ook praktisch advies van Hans Heystek en Ellen Bitter, medewerkers van Tuinwereld.

  • Maandag 24 okt:

Workshop Tuinontwerp in Duurzaamheidswinkel Dordrecht

Je wordt stap voor stap geholpen bij het maken van een plan voor je tuin of balkon. Misschien wil je een nieuw ontwerp voor je hele tuin of alleen voor een onderdeel. Inhoudelijke inbreng door Esther de Graaf, tuinarchitekt. Ook is er ruimte voor het beantwoorden van je tuinvragen.

Tijdens de avonden is er digitaal voorlichtingsmateriaal aanwezig, maar ook folders, handige websites en tips op papier.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze workshops door dit formulier in te vullen of een e-mail te sturen naar tuingeluk@platformduurzaamdordrecht.nl.

Bij vragen kun je contact opnemen met Monique Mol: 06-51731093.


Kosten:

Deelname aan deze workshops kost €45,-.


Organisatie:

De organisatie is in handen van de werkgroep Ruimte van Platform Duurzaam Dordrecht: Anne Mollema, Monique Mol, Rien Val en William Nederpelt.


Wijzigingen in het programma zijn mogelijk. Je wordt na aanmelding daar zo snel mogelijk van op de hoogte gesteld.
Platform Duurzaam Dordrecht

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl