Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Ouessantschapen op Stadsboerderij nog niet te zien voor bezoekers

OuessantschaapZoals altijd als er nieuwe dieren naar Stadsboerderij Weizigt komen, zijn de nieuwe schapen direct na hun aankomst in quarantaine gezet.

Dit doen wij zodat de dieren kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving en daarnaast om in de gaten te kunnen houden of de nieuwe dieren ziektes bij zich dragen. Tot die tijd mogen de bezoekers van de Stadsboerderij dan ook niet bij de dieren. Er hangt wel een camera in de quarantaineruimte zodat bezoekers ze al wel via het beeldscherm in de stal van de Stadsboerderij kunnen bewonderen. Vanaf 23 december, als Stadsboerderij Weizigt een levende kerststal inricht, lopen de schapen in de stal en is iedereen van harte welkom om de dieren te komen bekijken.

Onze excuses als dit niet helemaal duidelijk was en we bezoekers teleur hebben moeten stellen.


Klik hier voor een filmpje met meer uitleg en een eerste beeld van de schaapjes (via het beeldscherm in de stal van Stadsboerderij Weizigt). 

Foto: camerabeelden van quarantaineruimte.


Vanaf woensdag 9 december heeft Stadsboerderij Weizigt er een aantal bewoners bij: 4 Ouessantschapen. De schapen zitten tot 23 december in quarantaine. Tot die tijd mogen bezoekers dan ook niet bij de schapen.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl