Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Nuon Solar Team jureert bij ontwerpwedstrijd Focus op Bèta

Afgelopen donderdag, 9 juni, vond bij Duurzaamheidscentrum Weizigt de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Focus op Bèta plaats. Brugklassers uit Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht streden tegen elkaar met zonnepaneelautootjes die zij zelf ontworpen en gemaakt hadden. Leden van het Nuon Solar Team, met hun solar car Nuna, waren aanwezig om de zonnewagens te beoordelen.

 

De afgelopen periode hebben brugklassers van de deelnemende scholen, Johan de Witt-gymnasium, DevelsteinCollege, Stedelijk Dalton Lyceum, Willem de Zwijger College en De Lage Waard, in teams een zonnepanneelautootje ontworpen en gemaakt. Donderdagmiddag verzamelden de twee beste teams van elke school zich bij Weizigt. Op een speciale baan lieten zij vervolgens zien wat hun creaties in huis hadden. Een speciale jury bestaande uit leden van het Nuon Solar Team en Annemarie Lammers van Duurzaamheidscentrum Weizigt, beoordeelden de solar cars op snelheid, vormgeving maar ook op de samenwerking tussen de teamleden.

Sjoerd en Winnifred van het Nuon Solar Team waren onder de indruk van de verschillende ontwerpen: 'Het niveau ligt erg hoog dit jaar.' Winnifred, oud-leerling van het Stedelijk Dalton Lyceum, voegde daar nog aan toe: 'Wie weet komt een van jullie later het Nuon Solar Team wel versterken!' Team 1 (foto 1) van het DevelsteinCollege ging er uiteindelijk met de prijs voor het snelste autootje vandoor en team 1 (foto 2) van het Stedelijk Dalton Lyceum met de prijs voor het beste ontwerp.

 

Solar car Nuna

Naast de zelfontworpen solar cars kon ook solar car Nuna bewonderd worden afgelopen donderdag. Speciaal voor de ontwerpwedstrijd parkeerde het Solar Team de beroemde zonnewagen op het terrein van Weizigt. Vol bewondering luisterden de leerlingen naar de uitleg van het team uit Delft dat al vele prijzen won met Nuna. Op 24 september 2016 zal de nieuwste variant van Nuna tegen universiteiten van over de hele wereld racen.  

 

Focus op Bèta

Binnen het project Focus op Bèta werken middelbare scholen uit Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt samen. Het doel van deze samenwerking is om het bèta-onderwijs in de regio te versterken door middel van technische opdrachten voor klas 1, 2 en 3 en door het organiseren van een profielwerkstukwedstrijd.


www.nuonsolarteam.nl


DevelSteinCollege Team 1

Stedelijk Dalton Team 1

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl