Spring naar inhoud

Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 11 april 2017 is de Nationale Buitenlesdag! Op de Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

Aanmelden voor scholen

Meld je hier aan en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je doet als school al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft.

Buitenles

Vorig jaar toonde DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

Jantje Beton en IVN

Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, de partners achter de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel begin maart digitaal toegestuurd.


De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN. Wil je graag meer weten over het nut van buitenles? Bekijk dan de informatiepagina met de meest recente onderzoeksgegevens opde websites van Jantje Beton of IVN.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl