Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Mooie kunstexpositie bij Weizigt geopend

Donderdag 13 april is de nieuwe kunstexpositie geopend op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De expositie draagt de naam 'Met Liefde voor de Natuur' en is ingericht door 4 kunstenaars uit de regio. Tot 31 oktober zijn de werken van deze eerste lustrumexpositie gratis te bewonderen op het terrein van Weizigt.

 

Johan Leemkuil en Margreet Huisman uit Dordrecht, Lidwien Kuster uit Zwijndrecht en Stefanie van Wendel de Joode-van Heusden uit Sleeuwijk zijn de kunstenaars die de komende maanden hun werk aan de bezoekers van Weizigt presenteren.

Welkom

De materialen, kleuren en technieken die gebruikt worden zijn verschillend, maar de werken vertonen toch een bepaalde samenhang en passen als geheel perfect in het groene terrein van Weizigt.


Kunstenaars


Hans Berrevoets, initiatiefnemer voor de exposities bij Weizigt, opende de ochtend met een kort welkomstwoord. 'Het is voor de 160.000 bezoekers die Weizigt jaarlijks ontvangt, ontzettend bijzonder om telkens eerste rang te mogen zitten bij de kunstexposities.' Aansluitend wandelden de genodigden langs de verschillende tentoongestelde werken op het terrein van Weizigt.

De kunstwerken

 

Bij de ingang van de Klimaatkas worden bezoekers verwelkomd door twee prachtige stenen varkens, Napoleon en zijn moeder, van Margreet Huisman. Verderop in de kas hangt het paneel 'De kringloop van de zonnebloem' van Lidwien Kuster. Ze heeft de zonnebloem in acht stadia van bloei tot het verval geschilderd.

Wandelend over het terrein kom je vanzelf bij de Hartenlounge van Johan Leemkuil. Dit bankje van Accoyahout staat bij de vijver en staat symbool voor liefde, inspiratie, delen en zoeken naar balans. Het gigantische Van Gogh aanhaakschilderij van Stefanie van Wendel de Joode-van Heusden hangt aan de zijkant van de Stadsboerderij. Het bestaat uit 1600 gehaakte lapjes en is gemaakt van gerecyclede materialen als plastic tasjes, wol en katoen,

 

De nieuwe expositie is tot 31 oktober 2017 elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen bij Weizigt. Voor meer informatie over de exposities bij Weizigt kijk je op www.weizigt.nl/exposeren.

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl