Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Minister Blok op bezoek bij energiebesparende Dordtenaren

Het werkbezoek aan Dordrecht ging van start bij Duurzaamheidscentrum Weizigt met een welkomstwoord door directeur Louise Bergenhenegouwen en Henk Mirck, wethouder uit Zwijndrecht en voorzitter van de stuurgroep. Aansluitend verzorgde Coen Benoster, regio coördinator, het eerste onderdeel van het programma met een presentatie waarin onder andere de ideeën en wensen die nu leven met betrekking tot een energieloket aan bod kwamen. Hieruit ontstond een kort gesprek tussen ambtelijke en bestuurlijke vertegenwoordigers uit de Hoeksche Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. Het programma zette zich voort op locatie in de wijk Sterrenburg waar wethouder Rik van der Linden uit Dordrecht het gezelschap op de hoogte bracht van wat Dordrecht in bredere zin doet om energiebesparing te stimuleren. Aansluitend presenteerde Jan de Keizer het burgerinitiatief Drechtse Stromen en de wijze waarop burgers uit deze wijk werken aan verduurzaming. Buurtbewoners toonden de minister daarna in hun eigen huis de daadwerkelijk genomen maatregelen en gingen in gesprek hierover. Wethouder Henk Mirck sloot de middag af met een uitnodiging aan de minister om nogmaals Dordrecht te bezoeken als het regionale energieloket geopend wordt.

 

De regio Zuid-Holland Zuid heeft ruim 120.000 koopwoningen en middels de toegekende energiesubsidie worden particuliere woningeigenaren geïnformeerd over en geholpen met energiebesparing en duurzame energieopwekking. Dit gebeurt vooral door digitale en fysieke energieloketten in samenwerking met allianties uit de regio.


Bezoek minister Blok 2 Bezoek minister Blok 3Bezoek minister Blok 1 Bezoek minister Blok 4

Maandagmiddag 2 maart bracht minister Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, een bezoek aan Dordrecht naar aanleiding van een toegekende energiesubsidie aan de regio Zuid-Holland Zuid. Het werkbezoek ging van start bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en verplaatste zich daarna naar de wijk Sterrenburg. In deze wijk bezocht de minister het burgerinitiatief Drechtse Stromen om bij de burgers thuis de genomen energiebesparende maatregelen te bekijken en bespreken.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl