Spring naar inhoud

Leerlingen Wellantcollege starten schooljaar bij Weizigt

WellantAls onderdeel van hun introductieweek kwamen 35 Dordtse studenten woensdag een handje helpen in de stallen van Stadsboerderij Weizigt. De studenten leren voor dierverzorger en mochten deze ochtend laten zien wat ze in zich hebben. Na een korte introductie werden gelijk de mouwen opgestroopt en de taken verdeeld. Onder begeleiding van dierverzorgers van de Stadsboerderij – én oud leerlingen van het Wellantcollege - gaan de studenten aan de slag met de dieren. Stallen uitmesten, weides schoonmaken, dieren voeren en buiten zetten, elk soort dier vraagt om een eigen benadering en verzorging. Al snel blijkt dat het werk behoorlijk zwaar is: 'We wisten wel dat we hard moesten werken maar het is toch wel erg vermoeiend!'. 

Na afloop buigen de studenten zich dan ook over de kenmerken van de verschillende dieren en hun verzorging en stellen voor zichzelf nog enkele vragen en opdrachten op.

De introductieochtend heeft de studenten een goed beeld gegeven van hoe de praktijk er straks, na het afronden van hun studie, uit zal zien. 'Ik vond het erg leuk en leerzaam! Wat alleen wel jammer was, is dat we eigenlijk meteen opnieuw konden uitmesten, zo blij waren de dieren met de schone wei!'. Ook de docenten waren erg tevreden en vonden het bezoek een herhaling waard. 


Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, te leren en te recreëren. Meer informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt en haar aanbod is te vinden op www.weizigt.nl


Voor studenten Dier & Zorg van het Wellantcollege in Dordrecht is het nieuwe schooljaar op een leuke en leerzame manier begonnen. Woensdag 26 augustus mochten zij gelijk al praktijkervaring opdoen tijdens een introductieochtend bij Stadsboerderij Weizigt.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl