Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Leerlingen strijden om eerste plaats Solar Challenge 2015

Winnaars Solar Challenge'Bouw een voertuigje dat, enkel met behulp van een zonnecel geschakeld aan een klein motortje, zo snel mogelijk een parcours kan afleggen', zo luidde de opdracht voor de brugklassers van het Insula College, De Lage Waard, Stedelijk Dalton Lyceum, DevelsteinCollege, Johan de Witt Gymnasium.

De finalisten van de wedstrijden die al op de scholen zelf gehouden werden, kwamen in het Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt samen om te strijden om de winst.

Binnen vooraf vastgestelde afmetingen mochten de gropeje leerlingen hun creativiteit de vrije loop laten. Dit resulteerde dan ook in 9 verschillende, innovatieve voertuigen.

Een voor een lieten de leerlingen hun voertuigje over een felverlichte baan rijden.

De jury, waaronder Emiel Lorist en Mark Hupkens, leden van het Nuon Solar Team dat vanuit de Technische Universiteit Delft werkt aan de Nuna-zonnewagens, keurde de wagentjes en stelde de leerlingen kritische Opstellingvragen.

Uit de antwoorden van de leerlingen bleek dat er veel tijd, energie en moeite in het ontwikkelen van de wagentjes gestoken is. Er is goed nagedacht over hoe het wagentje een zo hoog mogelijke snelheid kan bereiken.


Na twee spannende rondes wonnen uiteindelijk vier meiden van het Stedelijk Dalton Lyceum de wedstrijd. vier jongens van dezelfde school gingen er met de tweede prijs vandoor. De derde plaats was voor een van de twee groepen van het wagentje van De Lage Waard. De andere groep van De Lage Waard ging er met de prijs voor het meest inventieve wagentje vandoor én een zonnecel die op een van de Nuna-wagens gelegen heeft.


Kijk hier voor meer informatie over het Nuon Solar Team.
Donderdagmiddag 11 juni streden brugklasleerlingen van 5 verschillende scholen tegen elkaar in de Solar Challenge 2015, georganiseerd vanuit het project Focus op Bèta. Voor een deskundige jury lieten de leerlingen hun zelfgebouwde wagen op zonne-energie rijden.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl