Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Leerlingen lanceren recycleraket op Dag van de Duurzaamheid

'Duurzaamheid is een moeilijk woord maar betekent eigenlijk dat we goed voor onze wereld moeten zorgen. Recyclen is daar een goed voorbeeld van. Door iets nieuws te maken van restmateriaal, hoeven we minder weg te gooien', aldus Arie Fijnekam, medewerker duurzaamheidseducatie bij Weizigt. Samen met hun leraar zijn 10 leerlingen van de Dordtse basisschool Het Kompas op de Dag van de Duurzaamheid naar Weizigt gekomen om restmateriaal te recyclen tot iets nieuws en zo aandacht te besteden aan duurzaamheid. Onder leiding van Afvaljuf Carolien Adriaansche toverden de leerlingen plastic flesjes en schuimrubber om tot echte raketten, Recyclerakketten om precies te zijn.


Wethouder Rik van der Linden, portefeuille duurzaamheid, vergezelde de kinderen na het knutselen bij het lanceren van de raketten. Een voor een schoten de recycleraketten, met behulp van een fietspomp, de lucht in. Ook wethouder Van der Linden waagde een poging en wist zijn raket tot flinke hoogte te schieten. Na afloop mochten de prachtig versierde raketten mee naar huis om daar nog lekker verder te kunnen spelen.


RaketRaket2Raket3Raket4

Op vrijdagochtend 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, organiseerde Duurzaamheidscentrum Weizigt een workshop 'Recycleraketten bouwen'. Leerlingen van SBO Het Kompas leerden over duurzaamheid, recyclen en hoe je van restmateriaal weer iets nieuws kan maken.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl