Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Landelijke Kinderklimaattop 2015 in Dordrecht

KinderKlimaattopTijdens de Kinderklimaattop wordt een VN-top nagebootst. Kinderen van verschillende scholen praten en onderhandelen in workshops over hun ideeën. Aan het einde van de workshop kiezen ze samen een idee uit dat namens de groep gepresenteerd wordt. In de 'plenaire' vergadering wordt dan het beste idee gekozen door een jury. Dat wordt meegegeven aan de staatssecretaris. Er is deze editie onder andere ook aandacht voor water en waterstijging door klimaatverandering. Een heel belangrijk thema voor Dordrecht.

Trots

Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid): "We zijn er heel trots op dat de Kinderklimaattop in de Dordtse Duurzaamheidsfabriek plaatsvindt. Een grote eer voor de stad en de Duurzaamheidsfabriek in het bijzonder. Bovendien is het een mooie erkenning voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid."

Overtuigd

Het gebouw en het bijzondere concept van de Duurzaamheidsfabriek overtuigden de organisatie om voor Dordrecht te kiezen. Directrice Anna Schoemakers van Klimaatverbond Nederland: "Maar ook de vele andere duurzame activiteiten in Dordrecht spreken ons aan. Duurzaamheid staat er hoog op de agenda. Via Duurzaamheidscentrum Weizigt en projecten als Groen Doet Goed is er ook veel aandacht voor  kinderen. Dat maakt Dordrecht een prachtige stad om de Kinderklimaattop te houden."

Groene Voetstappen

In het najaar geven tienduizenden kinderen in heel Europa alvast het goede voorbeeld aan de wereldleiders. Dat doen ze door op een milieuvriendelijke manier naar school te gaan. In Nederland gebeurt dat onder de naam Groene Voetstappen. Scholen die meedoen aan Groene Voetstappen kunnen leerlingen van groep 7 & 8 afvaardigen aan de Kinderklimaattop. Het is nog mogelijk voor scholen om zich aan te melden voor deelname aan Groene Voetstappen! Een aantal Dordtse scholen heeft dit reeds gedaan.

De Kinderklimaattop wordt sinds 2008 georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Het volledige programma van de Kinderklimaattop 2015 wordt binnenkort bekendgemaakt.


Kijk hier voor meer informatie:

www.groenevoetstappen.nl/kinderklimaattop

De landelijke Kinderklimaattop 2015 vindt plaats in Dordrecht. In de Duurzaamheidsfabriek bespreken kinderen uit het hele land ideeën om klimaatverandering tegen te gaan. Het beste idee wordt meegegeven aan staatssecretaris Mansveld voor de VN Klimaattop in Parijs. De Kinderklimaattop is op vrijdag 6 november.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl