Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Kune kune varken Fleur bevallen van vier gezonde biggetjes

Donderdagochtend rond een uur of 11 kwam de bevalling van varken Fleur op gang. Om half 3 zag vervolgens het eerste biggetje het levenslicht. Uiteindelijk heeft Fleur, met wat hulp van dierverzorgers Alex en Theo en stagiaires Kimberly, Nikkie en Brian, 4 gezonde biggetjes op de wereld gezet. Zowel Fleur als de biggetjes, 2 beertjes en 2 zeugjes, maken het goed, drinken flink en liggen samen onder warmtelamp bij te komen van de inspannende middag. De biggetjes, oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland, dragen allemaal het 'zwart-bont' patroon.


Fleur en haar biggetjes verblijven in de stallen van de Stadsboerderij. Iedereen die de biggetjes wil komen bewonderen, is van harte welkom. Zodra ze wat groter zijn, gaan ze met hun moeder naar buiten. De Stadsboerderij is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Fleur en biggetjes

Donderdagmiddag 28 januari is op Stadsboerderij Weizigt Kune kune varken Fleur bevallen van vier gezonde biggetjes. Zowel moeder Fleur als de biggetjes maken het goed en zijn vanaf vrijdag 29 januari te bezoeken in de stallen van de Stadsboerderij.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl