Spring naar inhoud

Kippendokter geeft workshop bij Weizigt

Op donderdag 16 maart geeft drs. Ing. Sible Westendorp bij Duurzaamheidscentrum Weizigt een workshop 'basiskennis voor de hobbykippenhouder'. Westendorp is een ervaren dierenarts die zich heeft gespecialiseerd in pluimvee. Van kinds af aan hield hij zelf hobbykippen en heeft ook daar zijn ruime ervaring aan te danken.

Toen het gedrag van de kip meer aandacht kreeg in zowel de professionele houderij als in de hobbyhouderij, is Westendorp presentaties en workshops gaan geven over “Kipsignalen”. Het op de juiste manier houden van kippen begint met het oppikken van signalen in de praktijk. Dus goed kijken en luisteren naar de dieren.


Kippendokter

Hobbykippen

De kippendokter is inmiddels een begrip in de wereld van hobbypluimvee. Hobbykippen hebben in basis eenzelfde gedrag en dezelfde behoeften als hun soortgenoten in de professionele houderij. Doordat ze in kleine koppeltjes worden gehouden, kunnen ze dit gedrag vaak beter herkenbaar uiten. Dat geldt ook voor de kippenziekten die ze kunnen krijgen.


Antwoord op al je vragen

Westendorp geeft antwoord op allerlei vragen over voeding en gedrag.
Wat is goed voer voor een kip en hoe vaak moet er gevoerd worden? Kunnen kuikentjes zo maar bij elkaar gezet worden? Hoe ziet een goed hok eruit? Waarom kraait een haan? De hen heeft wel 30 verschillende geluiden. Het is echt leuk om dit te kunnen verstaan. Je kunt kippentaalles krijgen, want de kippendokter spreekt hun taal en hij leert het je graag.

Workshop

In de workshop 'basiskennis voor de hobbykippenhouder' krijg je een boeiend verhaal te horen over het houden en verzorgen van de hobbykip. In slaap vallen zal je niet, want de workshop is interactief en je kunt al je vragen kwijt. De avond start met een inloop van 19.00 tot 19.30 uur. Om 19.30 uur begint de workshop. De toegang is gratis.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl