Spring naar inhoud

Junior-vrijwilliger Weizigt ontvangt jongerenonderscheiding

Dordtse Belofte 2016Al 5 jaar lang is de 16-jarige Gertjan Vis actief als junior-vrijwilliger bij Stadsboerderij Weizigt. Elke zaterdag, ook al regent het pijpenstelen of vallen de mussen van het dak, steekt hij zijn handen uit de mouwen op de Stadsboerderij en helpt met de verzorging van de dieren. Ook staat hij altijd klaar om de bezoekers te helpen en vragen te beantwoorden.

Alle reden dus om deze trouwe hulp te nomineren voor een bijzondere onderscheiding.

In de veronderstelling dat hij samen met wat collega's is uitgenodigd voor een nieuwjaarsreceptie is Gertjan dinsdagavond naar het Stadhuis gekomen. Het is dan ook een complete verrassing voor hem als hij hoort dat hij als enige jonge Dordtenaar vandaag een onderscheiding, De Dordtse Belofte, in ontvangst mag nemen. De Dordtse Belofte is een speciaal ontworpen gemeentelijke onderscheiding. Eens per jaar reikt de burgemeester deze onderscheiding uit aan jongeren tussen de 6 en 21 jaar oud die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad. Voor 2016 heeft de jury besloten dat Gertjan deze titel verdient. 'Gertjan staat bekend als een lieve, grappige jongen die deskundig en trouw zijn werk doet. Hij is daarnaast een grote steun voor zijn medevrijwilligers en altijd bereid om te helpen.' Uit handen van burgemeester Brok ontving Gertjan Vis vervolgens de speciale oorkonde om vervolgens samen met de genodigden het glas te heffen op De Dordtse Belofte van 2016.

 

Duurzaamheidscentrum Weizigt wordt in haar werkzaamheden ondersteund door ruim 90 vrijwilligers. De juniorvrijwilligers zijn voornamelijk actief op de Stadsboerderij waar zij zorg dragen voor de dieren, het terrein mee helpen onderhouden en de bezoekers ontvangen. In 2013 mocht juniorvrijwilliger Julia Uhlenhop eveneens deze bijzonder onderscheiding in ontvangst nemen.


Gertjan Vis, sinds januari 2011 een trouwe vrijwilliger op Stadsboerderij Weizigt, heeft dinsdagavond 5 januari uit handen van burgemeester Brok de jongerenonderscheiding 'De Dordtse Belofte' ontvangen. 'Gertjan heeft een enorme liefde voor dieren. De dieren van de Stadsboerderij zullen deze nominatie dan ook zeker onderschrijven.'

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl