Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Jong én oud ontdekt natuur tijdens Familiedag Groen doet goed

SteptochtBijna 100 Dordtenaren verzamelden zich woensdagmiddag bij het Biesboschcentrum in de Dordtse Biesbosch om vanaf daar per step of met de boot op ontdekkingstocht te gaan in het groen. 'Ik ben ontzettend blij dat jullie hier vandaag allemaal zijn in plaats van binnen achter je computer!', aldus Dick Verheijen, directeur Nationaal Park de Biesbosch. 'Heel veel plezier en geniet van de natuur!'

Fluisterboot De Sterling nam de helft van de deelnemers mee voor een vogeltocht op het water. Gewapend met verrekijkers en zoekkaarten noteerden de passagiers van de boot samen met de natuurgidsen ijverig alle waargenomen vogels. De andere helft pakte het wat sportiever aan en sprong onder leiding van Stichting Hattrick op de step voor een fotospeurtocht in het groen. Onderweg werd er nog gestopt voor een spannende, geblinddoekte activiteit om de natuur letterlijk te voelen.

De korte regenbui mocht de pret absoluut niet drukken en na 1,5 uur keerden alle deelnemers enthousiast weer terug bij het Biesboschcentrum. Daar vond ter afsluiting de bekendmaking van de winnaar van de speciale prijsvraag plaats. Om de groenbeleving compleet te maken stelde Stayokay Dordrecht namelijk een compleet verzorgd weekendje in de Biesbosch beschikbaar. Angelique Serlier won dit groene uitje met haar originele slagzin en gaat samen met haar man en zoontje genieten van de Dordtse natuur.


Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, Stayokay Dordrecht, Stichting Hattrick en IVN Dordrecht invulling aan het programma. Kijk op www.weizigt.nl/groen-doet-goed voor alle informatie en activiteiten van Groen doet goed Dordrecht.


Voor alle foto's van deze feestelijke middag kijk je op onze Facebookpagina.

RTV Dordrecht maakte een leuke reportage van de activiteitenmiddag, die bekijk je hier.


Woensdag 21 oktober vierde Groen doet goed een feestje in de Dordtse Biesbosch. Jong én oud was uitgenodigd om per step of met de boot het natuurgebied te ontdekken. Bijna 100 volwassenen en kinderen genoten gister van de gratis activiteitenmiddag.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl