Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

IJzer smeden als het heet is: aan de slag met smid Harm Struik

Smid aan het werkMisschien ken je een smid alleen als iemand die nieuwe hoefijzers onder de hoeven van een paard slaat, een hoefsmid. Harm Struik, een echte smid, doet iets heel anders. Hij is echt een kunstenaar en maakt van stukjes metaal de mooiste kunstwerkjes. De warme gloed van het vuur, een stukje metaal dat witheet uit dit vuur gehaald wordt, het geklingel van een hamer op een aambeeld, dit voel, hoor en zie je allemaal als Harm aan het werk is.

Vroeger kwam het hele dorp samen in de werkplaats van de smid om daar met elkaar te kletsen maar zich vooral te verbazen over het geheimzinnige werk van de smid. Misschien weten je opa en oma nog wel dat zij vroeger als kind bij de dorpssmid hebben staan kijken. IJzer smeden deden ze dus heel lang geleden al maar het is zeker niet iets sufs en stoffigs! Harm laat zien hoe leuk en spannend het is om van een stuk ijzer een kunstwerkje te maken. En het leukste is, jij mag het helemaal zelf doen! Natuurlijk let Harm goed op en werk je in kleine groepjes dus het is wel spannend maar niet gevaarlijk.

 

Heb jij altijd al eens willen weten wat een smid nu precies doet en ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Grijp dan nu je kans en doe mee aan deze smederijworkshop! Harm geeft woensdag 6 keer een workshop van 1 uur. De workshops starten om 09.30 uur, 10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en de laatste workshop start om 15.30 uur. De workshop van 10.30 uur zit al vol dus schrijf je snel in! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar weizigt@dordrecht.nl, te bellen naar 078 – 770 8200 of je in te schrijven bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij (open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag.)


Voor meer informatie over smid Harm Struik vind je op www.smederijharmstruik.nl. Twee van Harm zijn kunstwerken staan trouwens ook op het terrein van Weizigt! Een op het vogeleiland en een in de weides van de Stadsboerderij. Mooi he!


Op woensdag 22 juli organiseert Weizigt een hele bijzondere workshop: 'IJzer smeden als het heet is'.
Onder begeleiding van een echte smid, Harm Struik, leer je hoe je ijzer moet smeden en maak je ook gelijk je eerste echte kleine kunstwerkje.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl