Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Hoe realiseer je het klimaatakkoord in de Drechtsteden?

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden organiseerde op donderdag 17 maart bij Duurzaamheidscentrum Weizigt een bijeenkomst rondom het thema CO2-reductie. De hoofdspreker van de middag was Anneke van Veen, deelnemer aan de klimaattop in Parijs en actief in de strijd voor een beter klimaat.


"Foto door Jeroen NiemeijerMensen zijn momenteel bewust onbekwaam. We moeten op een nieuwe manier gaan denken en het geweten moet aangesproken worden", aldus Anneke van Veen. "We moeten zelf, met minstens 25.000 mensen uit de Drechtsteden aan de slag, willen we een substantiële reductie van CO2–emissie bereiken. Dit kan slagen door  de hele productketen te verduurzamen, het creëren van nieuwe, onverwachte samenwerkingen én een breder draagvlak van MVO binnen bedrijven. Zo kunnen we een nieuwe denkwijze en dus gewoonte realiseren. Het begint allemaal met bewustwording." Eén van de afspraken gemaakt in het klimaatakkoord is het reduceren van CO2-emissie met 80 tot 95 procent in 2050, waarvan 20 procent behaald moet zijn in 2020.    


Convenant Werkgevers Drechtsteden

Voorafgaand aan de interactieve lezing van Anneke van Veen, werd het convenant tussen Werkgevers Drechtsteden en het bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden getekend. Met dit convenant wordt ingezet op kennisdeling tussen de twee netwerken én het stimuleren om aan elkaars bijeenkomsten deel te nemen. Door deze brug te slaan kan maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Drechtsteden breder onder de aandacht gebracht worden bij ondernemers. Wethouder Rik van der Linden tekende namens MVO Drechtsteden en Teun Muller namens Werkgevers Drechtsteden.


Over MVO Drechtsteden
MVO Drechtsteden nodigt voor elke bijeenkomst een inspirerende spreker uit die bedrijven voorziet van interessante en praktische informatie over duurzaamheid. Ook krijg bedrijven ondersteuning bij het op de juiste manier implementeren van MVO binnen de eigen organisatie. MVO Drechtsteden biedt inspiratie, verdieping en een regionaal duurzaamheidsnetwerk.
Op deze pagina staat hoe bedrijven deel kunnen nemen aan het netwerk.


Foto door Jeroen Niemeijer


 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl