Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Haal je Waterpaspoort bij Weizigt

WaterpaspoortHet Waterpaspoort is een initiatief van Erfgoedhuis Zuid-Holland. Samen met 17 deelnemers uit de zogenaamde Waterdriehoek hebben zij een speciaal Waterpaspoort samengesteld. Hiermee kunnen kinderen in de komende maanden prachtige erfgoedlocaties in en om Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch (de Waterdriehoek) bezoeken. Na elk bezoek ontvangen de leerlingen een stempel in hun paspoort. Bij 5 of meer stempels maken de kinderen kans op een prijs.


Wie staan er in het paspoort

De deelnemers zijn het Nationaal Onderwijsmuseum, de Grote Kerk in Dordt, het Dordrechts Museum, het Hof en het Huis van Simon van Gijn, de Dijksynagoge, het Nationaal Baggermuseum, bezoekerscentrum De Biesbosch, de Molens van Kinderdijk, Huis van Zessen, De Waterbus, Duurzaamheidscentrum Weizigt, Museum Dorpsbehoud in Papendrecht, Korenmolen Kijk over den Dijck, het Binnenvaartcentrum, de Forellenvisvijver in Zederik en het Dordts Patriciërshuis. De VVV Dordrecht assisteert bij de verspreiding.


De Waterdriehoek

De grote rivieren Merwede, Noord, Oude Maas en hun oevers verbinden de wereldberoemde molens van Kinderdijk met de historische stad Dordrecht en de Biesbosch. Dit gebied wordt ook wel de Waterdriehoek genoemd. Hier komen de Zuid-Hollandse verhalen van het water samen: van overstromingen en inpolderingen, van molens en gemalen, van scheepsbouwers en baggeraars, van het water als verbinding voor de handel, het verkeer en ook voor het toerisme. De Erfgoedlijn Waterdriehoek zet in op de promotie van dit gebied in de komende jaren. Door goede reismogelijkheden dankzij de Waterbus, en door het prachtig onderhouden erfgoed langs de oevers, is het voor kinderen een feestje om bij de Waterdriehoek langs te gaan. Het aanbod te bezoeken erfgoedlocaties is veelzijdig en aantrekkelijk, van de molens van Werelderfgoed Kinderdijk tot in de kinderpraktijktuin bij het Baggermuseum in Sliedrecht.

Haal je paspoort bij Weizigt

Duurzaamheidscentrum Weizigt is een van de locaties die in het Waterpaspoort genoemd staan. Bij Weizigt haal je je paspoort en je stempel in het Informatiepunt op de Stadsboerderij. Het Informatiepunt is op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.


Op woensdagmiddag 8 juli is het Waterpaspoort voor kinderen, in het bijzijn van ongeveer 40 Dordtse kinderen, gelanceerd bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Andries Ponsteen, directeur van Erfgoedhuis Zuid-Holland, overhandigde aan wethouder Rik van der Linden het eerste exemplaar. De wethouder gaf dit op zijn beurt weer door aan één van de aanwezige kinderen. Vervolgens kregen alle kinderen uit handen van Andries Ponsteen en Rik van der Linden een paspoort en hun eerste stempel uitgereikt.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl