Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Groen doet goed laat kinderen de herfst in de Biesbosch ontdekken

Woensdag 18 oktober organiseerde Groen doet goed een speciale, herfstige activiteitendag in de Biesbosch. Van een Sportieve Speurtocht tot een potje Levend Stratego, de herfst kon op allerlei manieren beleefd worden. Bijna 80 deelnemers genoten de hele dag van verschillende leuke én leerzame activiteiten.

 

Speuren, spelen en smullen

Rondom het Biesboschcentrum Dordrecht, midden in de Biesbosch, konden kinderen samen met hun vriendjes en familie de hele dag deelnemen aan allerlei buitenactiviteiten. 's Ochtends stond de Sportieve Speurtocht en de Ruige Biesbosch Survival op het programma. De speurtocht leidde de kinderen met behulp van foto's langs allerlei sportieve maar ook lekkere activiteiten begeleid door een diëtiste. De Ruige Biesbosch Survival nam de deelnemertjes mee op een wilde tocht door het groen. Gewapend met een wandelstok trokken ze de Biesbosch in, over water, onder takken en door de modder.

Tussen de middag nodigde een klimmuur uit tot een potje klauteren en konden de deelnemertjes hun eigen lunch bereiden bij StayOkay. Broodjes roosteren boven het vuur, groenten snijden voor een verse soep, zelf kruidenboter maken en daarna lekker in het zonnetje smullen.

's Middags stonden de natuurgidsen van IVN Dordrecht klaar om de deelnemers te trakteren op een echte herfstactiviteit: speuren naar paddenstoelen. De Biesbosch staat vol met de meest prachtige exemplaren en de kinderen keken hun ogen dan ook uit.

De laatste restjes energie werden ingezet tijdens een spannend en actief potje Levend Stratego om vervolgens vol verhalen en met rode wangen van alle indrukken weer naar huis te gaan.


Groen doet goed

 

Op avontuur met Groen doet goed

In het voorjaar van 2018 gaan de activiteiten van Groen doet goed weer van start. Ook zin om op avontuur te gaan met Groen doet goed? Houd dan de website en Facebook goed in de gaten voor meer informatie. Alle activiteiten en informatie over het programma is te vinden op www.weizigt.nl/groen-doet-goed of op www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht.


Foto: Jeroen Niemeijer

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl