Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Eerste lammetje kleinste schapenras geboren op Stadsboerderij Weizigt

Afgelopen woensdag 13 april is op Stadsboerderij Weizigt de eerste Ouessant ooi bevallen van haar eerste lammetje.


Ouessant lamDe Ouessant is het kleinste schapenras ter wereld. Het lammetje is dan ook net zo groot als een pak suiker maar al erg sterk. Het zwarte rammetje werd 's ochtends gevonden in de stal naast moeder schaap. Ze heeft de bevalling op eigen houtje gedaan!

 

De naam Ouessant komt van een klein eiland ten westen van Frankrijk, Île d’ Ouessant, en betekent vrij vertaald 'westerling'. Je spreekt de naam uit als oe-es-sant. De schapen worden ongeveer 45 centimeter hoog en wegen maximaal 20 kilo. Ouessanten zijn maar klein maar brengen in verhouding tot hun lichaamsgewicht veel wol op. Ze kunnen 10 tot maximaal 15 jaar oud worden en zijn hele makkelijke, rustige dieren.

Moeder en zoon hebben de eerste drie dagen met elkaar doorgebracht in de stal om aan elkaar te wennen. Voorlopig staan ze samen binnen maar als het mooi weer wordt mogen ze snel naar buiten. 


Wil je ook op kraambezoek komen? De Stadsboerderij en de rest van het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt is elke dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl