Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Duik in de wereld van water bij Weizigt

Van 5 tot en met 13 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd, zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Duik in de wondere wereld van het water!

 

Water is overal in ons land. Er komt drinkwater uit de kraan, je kunt vissen in de vijver en in de zomer neem je een frisse duik in een meer. Gelukkig is ons water schoon. Maar dat gaat niet vanzelf. Waar blijft eigenlijk het water dat jij door de wc spoelt? En hoe zorgen we ervoor dat ook vissen en planten schoon water hebben om in te leven?
Dat en meer ontdek je tijdens de Week van Ons Water.
Ook Weizigt sluit aan bij deze speciale week en nodigt je van harte uit deel te nemen aan de activiteiten.


Week van Ons Water

 

Wandelen voor Water

Woensdag 9 mei, middenin de Week van Ons Water, staat Duurzaamheidscentrum Weizigt de hele dag in het teken van water. In de ochtend zullen ruim 100 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht met 6 liter water op hun rug 6 kilometer door de binnenstad van Dordrecht lopen. Met deze prestatie halen zij geld op voor sanitatieprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania. Ontwikkelingsorganisatie Simavi werkt daar met het opgehaalde geld hard aan de realisatie van schoon drinkwater, goede toiletten en voorlichting over hygiëne voor ruim 45.000 mensen, waaronder flink wat leeftijdsgenootjes. Alle leerlingen die meelopen krijgen vooraf een gastles waarin verteld wordt over de drinkwaterprojecten en de situatie van de kinderen voor wie zij geld inzamelen. De kinderen zullen aangemoedigd worden door de waterpartners van Weizigt: Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta en Waterschap Rivierenland. Mede dankzij de steun van deze partners kan de sponsorloop elk jaar georganiseerd worden.

 

Waterspelen

Woensdagmiddag vinden bij Weizigt de Waterspelen plaats. Iedereen is dan van harte uitgenodigd om deel te nemen aan allerlei gratis activiteiten. Kom bijvoorbeeld waterdiertjes vangen, doe proefjes met de waterprofessor, waag je aan de spetterende waterspelletjes of knutsel je eigen watertuintje. Daarnaast is het Aquarama natuurlijk de hele week geopend en kan iedereen een opdrachtenboekje aanvragen om zelfstandig het Aquarama te ontdekken.

 

Wat is er nog meer te doen?

Onder andere het Biesboschcentrum, het Binnenvaart Museum en Zuid-Hollands Landschap hebben allerlei spetterende activiteiten op het programma staan tijdens de Week van Ons Water. Voor alle informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater of www.weekvanonswater.nl.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl