Spring naar inhoud

Dordtse Jan (9) start opruimactie op vakantie

Afvalruimen op vakantie


'Ik zie heel veel afval liggen tussen de planten en bomen. Ik snap niet dat mensen dat doen, dat is zonde en niet goed voor de natuur’, schreef Jan in een mailtje aan Stichting Schapedrift Ermelo. Jan komt met zijn ouders in de weekends en vakantie vaak in Ermelo en op de Ermelosche heide en de enorme hoeveelheid zwerfvuil zette hem aan het denken. In zijn mail vertelde hij over de afvalgrijper die hij bij Duurzaamheidscentrum Weizigt gehaald heeft en hoe hij daar afval mee opruimt. De stichting zette naar aanleiding van Jan zijn mailtje een grote afvalactie op en hoopt daarmee bij te dragen aan Jan zijn wens: een schone wereld. Lees hier het hele artikel.


Er zijn nu al ruim 400 Dordtse Doorpakkers actief in Dordrecht (en dus ook daarbuiten). Weizigt ondersteunt de Dordtse Doorpakkers in hun strijd tegen zwerfvuil met tips, advies en gratis materialen om het rapen van zwerfvuil gemakkelijker en leuker te maken. Wil jij ook meehelpen aan een schone stad? Haal een gratis afvalgrijper in het Informatiepunt van Stadsboerderij Weizigt en wordt ook een Dordtse Doorpakker! Kijk hier voor meer informatie.

Dat de Dordtse Doorpakker niet aan plaats of leeftijd gebonden is blijkt uit het verhaal van de 9-jarige Jan Sluijters. Jan startte op zijn vakantieadres in Ermelo een opruimactie en kreeg een hoop positieve reacties.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl