Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Dordrecht steeds schoner door Dordtse Doorpakkers

Dordtse Doorpakker

Sinds het begin van dit jaar is er door de Dordtse Doorpakkers flink wat resultaat geboekt. Ruim 400 Dordtenaren noemen zich inmiddels Dordtse Doorpakker en in alle wijken van de stad wordt actief zwerfvuil opgeruimd. Dordrecht wordt steeds schoner en er komt steeds minder nieuw vuil bij. Goed voorbeeld doet goed volgen en dit motiveert de Dordtse Doorpakkers om stug door te gaan.


Sinds september vorig jaar dragen ze de naam Dordtse Doorpakkers, de groep Dordtenaren die met behulp van een afvalgrijper zwerfvuil ruimt. Op geheel vrijwillige basis houden zij hun eigen woonomgeving schoon maar zijn zij ook actief in parken, schoolpleinen en aandachtsgebieden zoals de zogenaamde 'snoeproutes' tussen scholen en winkelgebieden. De Dordtse Doorpakkers zoeken elkaar steeds meer op, ontwikkelen eigen initiatieven, spreken buurtbewoners aan op hun gedrag en nemen vol enthousiasme een voorbeeldfunctie op zich. Het harde werk van de Dordtse Doorpakkers wordt beloond doordat zij merken dat de locaties die zij opruimen, steeds langer schoon blijven.


Doorpakken in de zomer

Ook in de zomer zijn de Dordtse Doorpakkers actief. De zomervakantie, dé tijd om lekker buiten te genieten, gaat helaas namelijk ook gepaard met flink wat zwerfvuil. Om dit tegen te gaan, deelt de gemeente Dordrecht deze zomer gratis picknickkleedjes uit die zich na het picknicken gemakkelijk om laten toveren tot een afvalzakje. De kleedjes zijn een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt waar ook in de zomer gratis afvalgrijpers afgehaald kunnen worden. Met het afhalen van een grijper sluit je je als Dordtenaar automatisch aan bij de Dordtse Doorpakkers. Op woensdag 2 september organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt samen met Dordtse Doorpakker Tony Bruys een zomerse bijeenkomst om deze groep actieve Dordtenaren in het zonnetje te zetten. Haal dus ook een grijper en sluit je aan!


De Dordtse Doorpakkers worden door Duurzaamheidscentrum Weizigt vanuit de campagne “ ’n Schone stad.. je hebt het zelf in de hand! ” ondersteund met handige tips, advies en gratis materialen om het ruimen van zwerfvuil gemakkelijker en leuker te maken. Meer informatie is hier te vinden.

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl