Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Dordrecht doet mee aan duurzame huizenroute

Op 7 en 14 november delen huiseigenaren door heel Nederland hun ervaringen met het verduurzamen van hun woning. De gemeente Dordrecht moedigt inwoners aan hun duurzame woning open te stellen en zo andere Dordtenaren te

inspireren aan de slag te gaan.


Duurzame HuizenrouteDordrecht wil nog meer huiseigenaren enthousiast maken voor duurzaam wonen. In een energiezuinig huis woon je comfortabeler. Bovendien bespaart het veel geld. Tijdens de Duurzame Huizen Route op 7 en 14 november kunnen geïnteresseerden binnen kijken bij energiezuinige woningen en vragen stellen aan woningeigenaren die ervaring hebben met het duurzamer maken van hun woning.


Aanmelden

De gemeente roept eigenaren van duurzame woningen op zich aan te melden voor de Duurzame Huizen Route. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om anderen op weg te helpen. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/dordrecht. Via de site kunnen huiseigenaren ook hun ervaringen delen.


Trots

Er gebeurt al veel in Dordrecht op het gebied van duurzaam wonen. Het burgerinitiatief Drechtse Stromen is zeer actief om huiseigenaren te helpen hun woningen energiezuiniger en zelfvoorzienend te maken. Ook de Energiecoöperatie Dordrecht heeft een grootschalige actie 'Dordrecht bespaart energie' georganiseerd. Er zijn tal van mooie voorbeelden in de stad waar Dordrecht trots op kan zijn. De gemeente hoopt dat zij zich presenteren tijdens Duurzame Huizen Route.


Veel mensen willen hun huis graag energiezuinig(er) maken. Maar waar begin je? Uitleg van andere huiseigenaren kan daarbij helpen. Daarom doet Dordrecht dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl