Spring naar inhoud

Doe mee aan Dordt Schoon voor een schone stad!

Dordt Schoon 2016


Doe ook mee!

Meedoen aan Dordt Schoon is simpel:

  1. Bedenk een leuke actie en vraag buurtbewoners/vrienden/leden van je sportclub zich bij jouw actie aan te sluiten.

  2. Meld je actie aan door op de website van Weizigt het aanmeldformulier in te vullen.

  3. Haal bij Weizigt gratis materialen (hesjes, afvalzakken, afvalgrijpers en afvalzakringen) die je schoonmaakactie net een stukje makkelijker maken.

  4. Steek tussen 19 en 24 maart de handen uit de mouwen en deel foto's van je actie op social media met de hashtag #dordtschoon.

Om je actie tot een nog groter succes te maken, kun je speciale Dordt Schoon posters ophalen bij Weizigt om je actie te promoten. Daarnaast is slepen met volle vuilniszakken vanaf dit jaar verleden tijd want HVC komt ze voor je ophalen.


’n Schone stad… je hebt het zelf in de hand!

Niet alleen tijdens Dordt Schoon wordt de stad zwerfvuilvrij gemaakt. In Dordrecht zijn op dit moment ruim 450 Dordtse Doorpakkers actief. Dit zijn Dordtenaren die het hele jaar door vrijwillig zwerfvuil opruimen. De campagne, “ ’n Schone stad.. je hebt het zelf in de hand! ”, ondersteunt de Dordtse Doorpakkers met handige tips, advies en gratis materialen om het ruimen van zwerfvuil gemakkelijker en leuker te maken.


Dordt Schoon start op zaterdag 19 maart en duurt tot donderdag 24 maart. Alle informatie over Dordt Schoon, de Dordtse Doorpakkers en de campagne 'n Schone stad, is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

 


Zaterdag 19 maart start Dordt Schoon 2016. Dordt Schoon is een jaarlijks terugkerende actie waarbij het draait om een écht schone stad. De start van de actie valt samen met de Landelijke Opschoondag die ieder jaar door Nederland Schoon georganiseerd wordt. De gemeente roept alle Dordtenaren op om samen tijdens Dordt Schoon aan de slag te gaan. Iedereen kan meedoen, meld dus snel je actie aan. Want een schone straat, speeltuin of park, woont en speelt toch een stuk fijner!

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl