Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Doe mee aan de GeoWeek!

In mei 2016 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) de tiende editie van de GeoWeek. Ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt kan je deze week op expeditie!


GeoWeekVan 23 t/m 27 mei 2016 zullen weer duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie gaan met aardrijkskunde tijdens de GeoWeek. Ze maken dan kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, bijvoorbeeld in de bodem-, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar o.a. aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, inspecteerden of onze dijken veilig zijn, onderzochten de kwaliteit van het water in het slootje naast de school of analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel.


Door ‘zelf te doen’ ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1 tot 3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel of studiekeuze.


Ook Duurzaamheidscentrum Weizigt doet mee aan de GeoWeek! Zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs verzorgt Weizigt die week een leuke én leerzame activiteit.


Basisonderwijs


Expeditie Waterproef

Tijdens de Expeditie Waterproef gaan de leerlingen op het terrein van Weizigt in groepjes op zoek naar waterdiertjes en leren ze meer over waterkwaliteit en het duurzaam gebruik van drinkwater. Een van de opdrachten vindt plaats in het nieuwe Aquarama

  • Doelgroep: groep 7 & 8

  • Data: 24, 25 & 26 mei

  • Tijd: 09.15 uur tot 11.45 uur

  • Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt

Voortgezet onderwijs


Workshop Beleef de Weg van het Water

Neem een duik in de wereld van het water en leer en beleef in de zes deelruimtes van het nieuwe Aquarama van alles over water: van de waterkringloop naar water in de Drechtsteden en water in huis. En van riolering en afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering. Ook de dijken, waterveiligheid en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk komen aan bod. Onderzoek daarnaast met onze 3D waterkaart van Nederland wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt en het water uit de rivieren toeneemt door klimaatverandering.

  • Doelgroep: onderbouw voortgezet onderwijs
  • Data: 23 mei & 24 mei
  • Tijd: 10.30 uur tot 12.00 uur (23 mei) & 13.30 uur tot 15.00 uur (24 mei)
  • Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt

Aanmelden kan tot 17 mei 2016 door een e-mail te sturen naar info@geoweek.nl.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl