Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Dode eik krijgt tweede leven als 'dierenboom'

Dierenboom

Ode aan de dieren van de Stadsboerderij

De dieren van de Stadsboerderij staan voor deze totempaal centraal. Door middel van recente foto’s van onze dieren, zaagt Peter de Koning hun koppen uit in deze eik. Dit doet hij met behulp van een kettingzaag.


 

Geschiedenis van de (Quercus robur) eik

Omstreeks het jaar 1800 was deze eik al onderdeel van het landgoed van Weizigt. Op dit landgoed liepen de paarden van de eigenaarsfamilie De Roo vrij rond. Het landgoed strekte zich uit tot een bos, wat door liep tot aan de huidige Dubbeldamseweg. De eik is een restant van dit oude landgoed.


 

Kennismaking met de kunstenaar

Op 6 mei om 13.30 uur heeft u de gelegenheid om kennis te maken met Peter de Koning. Hij geeft uitleg over zijn werk en over zijn inspiratie om deze dierenboom tot stand te brengen. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.


Op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt, vlak naast de Stadsboerderij, tovert de beelden zagende kunstenaar Peter de Koning in de week van 4 tot en met 8 mei een eeuwenoude dode eik om in een zogenaamde dierenboom. Deze dierenboom van ca. vier meter hoog, krijgt het uiterlijk van een totempaal.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl