Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

De warme truien van Weizigt!

Weet jij wat er gebeurt in het Koetshuis en wie daar allemaal aan het werk zijn? Welke mensen zorgen er zo goed voor de dieren op de Stadsboerderij? En wie zijn er verantwoordelijk voor die prachtige tuinen? 

Wij stellen onze medewerkers graag aan je voor aan de hand van hun lievelingstrui! Dat doen we in de aanloop naar Warmetruiendag (vrijdag 2 februari 2018), dus er zullen steeds meer medewerkers worden toegevoegd aan dit artikel. Lees snel verder om antwoord te krijgen op je vragen over team Weizigt! 


#1: Arie - Medewerker Duurzaamheidseducatie

"Dit is mijn lievelingstrui, omdat ‘ie zo lekker dik is en mijn lichaam daardoor heerlijk warm houdt!" Arie geeft ontzettend veel lessen over allerlei duurzame onderwerpen, met de hulp van onze vele vrijwilligers. Het kan dus heel goed dat je 'meester Arie' al kent! Hij werkt hier trouwens het langst van alle anderen die nog voorbij gaan komen. 22 jaar geleden begon Arie namelijk al als vrijwilliger en iets meer dan een jaar later is hij bij Weizigt aangenomen als medewerker. Heel leuk dat hij nog veel weet over hoe het er 'vroeger' aantoe ging bij Weizigt!

De trui van Arie


#2: Saskia - Adviseur Duurzaamheidseducatie

Een sjaal is net zoals een trui, lekker warm en daarom ook zeker geschikt voor Warmetruiendag. “Dit is mijn lievelingssjaal, omdat ik ‘m van mijn moeder gekregen heb en omdat ‘ie zo lekker zacht is. Bovendien, als ik deze sjaal niet zélf omdoe, pikt mijn dochter ‘m in!” Saskia houdt zich onder andere veel bezig met het thema afval en stuurt dan ook de Dordtse Dorpakkers aan, de vrijwillige zwerfafvalopruimers die de stad Dordrecht schoon houden!

De trui van Saskia


#3: Tonny - Medewerker Stadsboerderij (Dierverzorger)
"Dit is mijn lievelingstrui, omdat ik er heerlijk in weg kan kruipen. ’s Avonds op de bank bijvoorbeeld, met zelfs m’n knieën erin, dat vind ik echt genieten!"

Tonny staat op de foto met ezelin Ricky. Ze is namelijk als vrijwilligster bij Weizigt begonnen met het verzorgen van Ricky, vijf ochtenden per week. Later is Tonny parttime in dienst gekomen en nu is ze ook veel bezig met de andere dieren op de Stadsboerderij. Tonny trekt dus al jaren met Ricky op en vindt dat ze haar baan bij Weizigt ook een beetje te danken heeft aan de ezelin.

De trui van Tonny


#4: Anneke - Medewerker Facilitaire Zaken
“Dit is mijn werktrui, maar ook mijn lievelingstrui, omdat ik veel van schipperstruien houdt en ik vind deze heerlijk warm.”  
Anneke is Weizigts ‘manusje van alles’. De ene keer zorgt ze dat het uitleenmateriaal klaarstaat, of het lesmateriaal voor een les die gegeven wordt… de andere keer maakt ze alle koffiezetapparaten schoon en ruimt ze de vaatwasser in en uit. Dan vind je haar weer bij de wasmachine op de Stadsboerderij en vervolgens zit ze weer klaar om de telefoon op te pakken!

De trui van Anneke


#5: Nicole - Teamleider Weizigt
Duurzamer kan het niet, want Nicole vertelt: “Dit is mijn lievelingstrui, omdat ik ‘m al 25 jaar geleden gekocht heb en er al een hoop aan heb moeten laten repareren, maar hij zit nog steeds superlekker!”
Nicole is teamleider van Weizigt, zij is dus verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons duurzaamheidscentrum. Ze geeft leiding aan de teams van de Stadsboerderij, de Tuin en Facilitaire Zaken en daarnaast is ze bezig met de algemene bedrijfsvoering.

De trui van Nicole


#6: Niels - Adviseur Duurzaamheidseducatie

“Dit is mijn favoriete trui, omdat ‘ie - totaal niet origineel, maar gewoon heel simpel - lekker warm is!” Niels werkt sinds de zomer van 2017 bij Weizigt als Adviseur Duurzaamheidseducatie en hij houdt zich onder andere bezig met het thema water. Dat betekent dat hij lessen maakt en geeft over water, bijvoorbeeld in het Aquarama of met de klimaatadaptatiebak. Ook adviseert hij gemeenten over klimaatadaptatie: het aanpassen van je leefomgeving aan onder andere de neerslag en waterstanden in Nederland. Daarnaast is de Week van ons Water een gebeurtenis waarmee Niels zich veel bezighoudt! 

De trui van Niels


#7 en #8: Tessa en Deborah - Stagiaires Stadsboerderij
“We zijn heel blij met onze warme truien, want het is nu natuurlijk best koud op de boerderij! We dragen er in deze tijd van het jaar nog een jas overheen, net als de andere medewerkers op de Stadsboerderij.” De kou trotseren de dames maar al te graag, want ze hebben het heel erg naar hun zin tussen de boerderijdieren. Tessa en Deborah zitten namelijk op het Wellantcollege en worden daar opgeleid tot dierenartsassistentes (paraveterinair). Ze zijn 10 weken lang 4 dagen per week bij Weizigt en geven de dieren van de Stadsboerderij te eten, mesten hun stallen uit en maken die schoon. Als het even kan gaan ze er zelf nog in zitten ook, tussen de dieren in het hooi, zoals te zien is op de foto! 

De trui van Tessa en Deborah#9: Aswin - Medewerker Facilitaire Zaken
Onze bedrijfskleding doet het goed, want ook Aswin kiest zijn werktrui als favoriete trui! “Hij is lekker warm en door die kraag met rits die ik ’s morgens op de fiets helemaal omhoog kan zetten, hoef ik niet eens een das om. Eenmaal op m'n werk doe ik ‘m gewoon weer omlaag, ideaal.” Op onderstaande foto demonstreert Aswin hoe hij 's morgens op de fiets zit. 
Aswin is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden in het beheer van de gebouwen en het terrein. Hij zorgt ervoor dat alle technische zaken werken en dat iets wat kapot is, weer gemaakt wordt. Eventuele storingen van technische apparaten komen dus ook bij hem binnen. Ook is hij Hoofd BHV (bedrijfshulpverlening) en daar is Weizigt heel blij mee, Aswin is namelijk hartstikke stressbestendig! 
De trui van Aswin

#10: Alex - Medewerker Stadsboerderij (Dierverzorger)
"Dit is mijn lievelingsvest, omdat het niet alleen een kraag, maar óók nog eens een capuchon heeft. Vaak heeft een vest maar een van de twee dingen, maar ik wil ze allebei! Dat is écht lekker warm."

Alex is medewerker op de Stadsboerderij en houdt zich vooral bezig met de staldieren. Hij traint ze en hij zorgt dat alles goed verloopt rondom het fokken. Daarom is hij nauw betrokken bij de biggetjes! (Hier vind je een video van het AD.) Daarnaast regelt hij de bestellingen voor alles wat er op de Stadsboerderij nodig is: van dierenvoer tot gereedschap. Ook is hij stagebegeleider van de verschillende stagiair(e)s die Weizigt ieder jaar weer op de Stadsboerderij mag verwelkomen. Op dit moment begeleid hij dus onder andere Tessa en Deborah! Onze vrolijke Alex staat op de foto met Robijn, de koe van Weizigt.

De trui van Alex


#11: Damiën - Stagiair Facilitaire Zaken
"In het hok van de pelletkachel heb ik m'n trui eigenlijk niet nodig, maar daarbuiten draag ik 'm natuurlijk graag!" Deze jonge knaap is de stagiair van Aswin (#9). Hij ondersteunt Aswin dan ook in een hele hoop taken, zowel in het Koetshuis als op de Stadsboerderij. Vaak zijn het de stoeremannenklussen die Damiën mag doen. Hij en Aswin vormen een heus team van sterke beren. Damiën is gedurende de periode van een halfjaar (nu nog tot de zomervakantie) bij Weizigt op donderdag en vrijdag. Onderstaande foto is gemaakt in het hok van de pelletkachel, waar Aswin en hij ook regelmatig even controleren of alles nog goed gaat.

De trui van Damiën

#12: Eva - Adviseur Communicatie & Projecten
"Dit is mijn favoriete trui, omdat ‘ie glitters heeft en daar ben ik gek op!” Geen wonder, want wat Eva betreft is het 't hele jaar door winter en Kerst. Toch is ze Weizigts zonnetje! En dat is handig, want Eva is verantwoordelijk voor de communicatie vanuit Weizigt. Dat betekent dat zij als woordvoerder optreedt als er pers bij ons langskomt en dat ze de website en social media bijhoudt! Ook het organiseren van de projecten/evenementen waaraan Weizigt meewerkt, hoort bij Eva’s takenpakket. Daarnaast is Eva 'trekker' van Groen doet goed Dordrecht

De trui van Eva


#13: Annemarie - Adviseur Duurzaamheidseducatie

"Dit is mijn favoriete trui, omdat ik houd van natuurlijke kleuren, zoals groen!” Toepasselijk voor iemand die zich ook veel bezighoudt met Groen doet goed Dordrecht! Annemarie werkt samen met Niels, Saskia en Arie op de afdeling Duurzaamheidseducatie. Annemarie is voornamelijk bezig met de thema's groen en energie. Met haar netwerkkunsten brengt ze Weizigt met veel partijen in contact die over die thema's meer willen leren! Zo is ze bijvoorbeeld ook veel bezig met het lesmateriaal voor Energieke Scholen.
De trui van Annemarie


#14: Nurgül - Medewerker Beleidsorganisatie
 sluit zich aan bij Niels (#6): “Dit is mijn favoriete trui, omdat ‘ie gewoon lekker warm is!” Zo simpel kan het zijn. Nurgül is sinds dit nieuwe kalenderjaar werkzaam bij Weizigt. Onze 'nieuwste aanwinst', zou je dus kunnen zeggen! Ze houdt zich bezig met de financiën van het duurzaamheidscentrum en regelt ook de zaken rondom reserveringen. Bel je dus eens om een van onze zalen te reserveren? Grote kans dat Nurgül de details met je bespreekt en je ontvangt op de gereserveerde datum!  

De trui van Nurgül


#15: Teddy - Medewerker Tuin (Hovenier) 

“Dit is mijn favoriete trui, omdat mijn moeder hem gemaakt heeft van échte schapenwol. De warmste trui die ik óóit heb gehad!" Teddy is misschien klein van stuk, maar sterker dan je ooit had gedacht. Deze dame met flinke spierballen is namelijk een van de twee hoveniers. Omdat ze hovenier is, onderhoudt ze al het groen van de Tuinen bij Weizigt. Ook de Kas hoort daarbij en daarin staat ze, bij de bananenplant, op de foto. Gelukkig hoeven onze twee hoveniers niet alles met z'n tweeën te doen, maar ze worden goed geholpen door een hele berg vrijwilligers. Daar is Weizigt ook heel blij mee! 

De trui van Teddy


#16: Emmelie - Stagiaire Communicatie & Projecten
 “Dit is mijn lievelingstrui, omdat er oceaanplastic in verwerkt is om een statement te maken: de 'plastic soep' moet worden opgeruimd én tegengegaan. Mijn warme trui draagt daar een beetje aan bij!" Emmelie is de stagiaire van Eva (#12) en ze ondersteunt Eva dus ook in al haar taken. Zo organiseerde ze mee aan Warmetruiendag en heeft ze #detruivan op touw gezet en uitgewerkt. Warmetruiendag is tevens haar laatste dag als stagiaire bij Weizigt, maar wie weet zien we haar nog eens terug!

De trui van Emmelie


#... De anderen! 

Er zijn nog meer medewerkers bij Weizigt, maar zij wilden niet zo graag op de foto. Geeft niks, want ze trekken wél een warme trui aan en daar gaat het om! 

En zoals al in een aantal omschrijvingen terugkwam, zijn er natuurlijk ook een hele boel vrijwilligers bij Weizigt werkzaam! Hen willen we zeker ook niet vergeten te noemen! Wie weet komt er volgend jaar wel een reeks #detruivan met vrijwilligers... 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl