Spring naar inhoud

Dajaks halen 8 kuub afval op tijdens schoonmaakactie

Zaterdag 10 maart organiseerde kanovereniging Dajaks samen met scoutinggroep Willem de Zwijger een schoonmaakactie langs de oevers van de Nieuwe Merwede. Samen haalden zij zo'n 8 kuub afval op.


Zaterdagochtend gingen 50 vrijwilligers met twee schouwen en de Stalen Willem het water op om de oevers van de Nieuwe Merwede te ontdoen van zwerfvuil. De wind en hoog water hebben er tijdens de winterperiode voor gezorgd dat rondslingerend vuil zich ophoopt op de oevers. Dit belemmert planten in hun groei en vogels bij het nestelen. Door dit afval nu te verwijderen, blijft de schade aan het milieu beperkt en kan het voorjaar in al haar pracht losbarsten.


De rechteroever van de Nieuwe Merwede is tussen raai 964 en 970 (Thomaswaard en Ottersluis0 opgeruimd. Met de boten is het afval van de oever naar de container gebracht. De opbrengst was een volle container van zo´n 8 kuub aan zwerfvuil. De actie werd mede ondersteund door Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Met recht kan gezegd worden dat deze schoonmaakactie een groot succes was!


Dajaks schoonmaakactie


Wil jij je ook inzetten voor een schoon Dordrecht? Sluit aan bij Dordt Schoon! Deze actieweek loopt van 24 tot 31 maart. Dordtenaren steken die week gezamenlijk de handen uit de mouwen om de stad schoon te maken en te houden.


Dordt Schoon


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl