Spring naar inhoud

Dag zomervakantie, hallo nieuw schooljaar!

27-08-2018

De fijne, zonnige zomervakantie is weer afgelopen en een heel nieuw schooljaar staat voor de deur! Na 6 weken lang allerlei vakantieactiviteiten op het programma te hebben gehad, is het nu weer tijd voor allerlei leuke en leerzame lessen op ons terrein en op school.


Hallo nieuw schooljaar

 

Van kruiwagenrijbewijs tot skelet-puzzelen

Van het verzorgen van de dieren op de Stadsboerderij tot het spelen van een potje Boerengolf tot het tekenen met een 3D-pen en het in elkaar puzzelen van een skelet. Er stond echt van alles op het programma deze zomer.

Ook mocht onze imker Meta een flink aantal mini-imkertjes opleiden en deelden we tientallen kruiwagenrijbewijzen uit. Ook Groen doet goed ging weer van start met 3 buitenspeelmiddagen in 3 verschillende stadsparken en een druk bezochte activiteitendag in de Biesbosch. Kortom, een hele leuke en succesvolle zomer! Voor nu is het even gedaan met de vakantieactiviteiten, maar we komen snel met meer informatie over de herfstvakantie.

 

Aan de slag!

De komende weken gaan de eerste lessen, zoals Kleine beestjes en de Tuinles, van start.

Tijdens de les Kleine beestjes ontdekken leerlingen dat er overal kleine diertjes wonen. In de Kringlooptuin op het terrein van Weizigt maken ze kennis met een aantal van deze diertjes en gaan ze ze van dichterbij bewonderen. Uiteraard worden alle beestjes na afloop weer vrijgelaten.

De Tuinles zoomt in op de herkomst van groenten en fruit. Hoe ziet een ui er bijvoorbeeld uit voordat hij in een netje met zijn soortgenootjes in de supermarkt ligt. In de Tuinen van Weizigt gaan de leerlingen dit onderzoeken.

Dit en nog veel meer staat er komend schooljaar op het programma. Meer weten? Lees hier verder.

 

Meer weten?

Alle informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt, onze activiteiten en ons educatief aanbod vind je op ww.weizigt.nl en op onze Facebookpagina Duurzaamheidscentrum Weizigt.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl