Spring naar inhoud

Compleet nieuwe inrichting voor Aquarama Weizigt

AquaramaHet gele educatieve gebouw Aquarama is een bekende blikvanger op het terrein van Weizigt. Het is de plek waar bezoekers een kijkje onder water kunnen nemen zonder nat te worden en waar ze door de permanente watertentoonstelling van alles te weten komen over water. Na vele jaren trouwe dienst wordt de inrichting van het Aquarama compleet vernieuwd. In 6 deelruimtes maken bezoekers op een speelse en interactieve manier kennis met de weg van het water. De route leidt de bezoeker van water op de wereld, tot water in de Drechtsteden en in huis en van riolering en afvalwaterzuivering tot water in de natuur en drinkwaterzuivering. Daarbij worden de dijken en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk niet vergeten. De inrichting toont daarnaast ook de samenhang van de werkzaamheden van de waterpartners. Bezoekers komen door allerlei activiteiten in aanraking met de fascinerende aspecten van water. De belangrijkste doelgroep vormen kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Uiteraard kan er kan nog steeds een kijkje onder water genomen worden door het grote onderwaterkijkraam.

 

Op dit moment is Duurzaamheidscentrum Weizigt druk bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing. Half maart wordt er gestart met de eerste werkzaamheden en zal het Aquarama gesloten zijn voor publiek. Later in het voorjaar wordt het nieuwe Aquarama op spectaculaire wijze geopend. Voor alle informatie over het Aquarama en de voortgang van de verbouwing, kijk je hier.


In het vroege voorjaar van 2015 starten de waterpartners van het Waterarrangement Drechtsteden de verbouwing van het Aquarama, een educatief gebouw, op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Het Aquarama laat al 14 jaar bezoekers kennismaken met de wereld van water. De vaste tentoonstelling wordt geheel aangepast en gemoderniseerd, zodat kinderen straks op eigentijdse wijze de weg van het water kunnen beleven. Het educatieve gebouw krijgt een volledig nieuwe inrichting en zal halverwege het voorjaar van 2015 feestelijk geopend worden.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl