Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Boomfeestdag maart 2019: een uitgesteld succes

Boomfeestdag 2019 De Elzen Dordrecht duurzaamheidscentrum Weizigt


Afgelopen woensdag 13 maart konden de geplande activiteiten rondom Boomfeestdag niet doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden. Gelukkig konden er vanmorgen, op 25 maart, tóch nog volop bomen geplant worden in Dordts natuurgebied de Elzen. Leerlingen uit groep 6 en 7 van IKC Het Kristal in Dordrecht hielpen Staatsbosbeheer en de afdeling Gebiedsbeheer van Gemeente Dordrecht bij het planten van verschillende bomen. 


De leerlingen gingen enthousiast aan de slag en hebben het natuurgebied met hun harde werk weer een stuk mooier gemaakt middels het jonge groen. Dat was ook hard nodig na het kappen van verschillende bomen als gevolg van de essentaksterfte. 


Mila, leerlinge van Het Kristal, schreef een prachtig gedicht over Boomfeestdag en heeft het deze morgen ook zelf voorgedragen. 

Boomfeestdag 2019 De Elzen Dordrecht duurzaamheidscentrum Weizigt

  

Boomfeestdag

In 1953 sloeg de Internationale Organisatie van de Verenigde Naties voor Landbouw en Voedsel, alarm vanwege grootschalige ontbossing. Dit leidde tot tot een vergadering waarin werd opgeroepen tot een jaarlijks terugkerend ‘World Festival of Trees’. Nederland gaf hier gehoor aan door het Landelijk Comité Boomplantdag op te richten. Een comité, geleid door Staatbosbeheer, dat de taak kreeg het Nederlandse publiek en in het bijzonder kinderen te interesseren voor de waarde van bomen en bossen.

Jaarlijks zijn er zo'n 115.000 kinderen bij betrokken! Al bijna 60 jaar zetten kinderen in de basisschoolleeftijd jonge boompjes in de grond in hun gemeente. 


Boomfeestdag 2019 De Elzen Dordrecht duurzaamheidscentrum Weizigt


Ook voor jou!

Heb jij geen boom geplant, maar wil je wél iets doen met Boomfeestdag? Dan hebben we iets leuks voor jou! Op ons terrein staan ontzettend veel bomen. Daarover hebben we een leuke speurtocht voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar gemaakt. Probeer 'm uit en leer meer over verschillende soorten bomen! 


Je kunt de speurtocht PDF-bestandhier downloaden (1525 kB) of ophalen bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij (geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur). 
Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl