Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Betaald toiletbezoek op Stadsboerderij Weizigt

StadsboerderijSinds de opening van de nieuwe Stadsboerderij in april 2011 is het bezoekersaantal van Duurzaamheidscentrum Weizigt flink gestegen. Ook de Stadsboerderij ontvangt elk jaar grote aantallen bezoekers die naast een bezoek aan de dieren ook het toilet veelvuldig gebruiken. Een toiletbezoek was altijd gratis maar vanaf dinsdag 28 juli gaat een bezoekje aan het toilet van Stadsboerderij Weizigt €0,50 kosten.

Een van de belangrijkste redenen is dat het toilet niet alleen gebruikt wordt door bezoekers van Weizigt maar ook door daklozen en drugsverslaafden die in het park verblijven en de toiletten niet op de juiste wijze gebruiken. Iedereen hoort zich binnen de poorten van Duurzaamheidscentrum Weizigt prettig en veilig te voelen, elke factor die daar niet aan bijdraagt wordt dan ook door Weizigt aangepakt.

De opbrengst van het betaald plassen wordt ingezet om de flink toegenomen kosten voor de sanitaire voorzieningen, zoals zeep en handdoekjes, te dekken. Daarnaast worden de inkomsten ook ingezet om de exploitatie van de Stadsboerderij te dekken.

 

Het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt, waaronder de Stadsboerderij, is het gehele jaar door geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken. Alle informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt vind je hier.


Vanaf dinsdag 28 juli gaat een bezoekje aan de toiletten van Stadsboerderij Weizigt €0,50 kosten. Dit om de kosten van de sanitaire voorzieningen, die door het groeiende aantal bezoekers flink toenemen, te dekken maar ook om ongewenst gebruik van de toiletten, te weren.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl