Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Basisschoolleerlingen lopen voor schoon water in ontwikkelingslanden

Woensdag 23 maart nemen 180 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht deel aan de sponsorloop Wandelen voor Water die van start gaat bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Met 6 liter water op hun rug lopen de kinderen 6 kilometer door de binnenstad van Dordrecht. Het geld dat zij ophalen met deze prestatie gaat naar drinkwaterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania.


Wandelen voor WaterVoor Nederlandse kinderen is schoon drinkwater uit de kraan vanzelfsprekend, maar helaas is dit nog niet zo voor kinderen in ontwikkelingslanden. Zij moeten kilometers lopen voor een paar liter vervuild water. Om schoon drinkwater ook voor hen toegankelijk te maken, halen dit jaar meer dan 14.000 Nederlandse basisschoolleerlingen geld op tijdens de sponsorloop Wandelen voor Water. Zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt waar leerlingen van School Muhring en De Fontein uit Dordrecht en KBS De Toermalijn en PCBS De Kim uit Zwijndrecht woensdag 23 maart om 09.00 uur op pad gaan om geld op te halen voor hun leeftijdsgenootjes. Het totaalbedrag wordt vervolgens door Simavi nog met 80% verhoogd! Met de opbrengst van Wandelen voor Water 2016 worden tot 2018 19.380 kinderen en 26.470 bewoners van dorpen in ontwikkelingslanden van toiletten en schoon drinkwater voorzien en krijgen ze hygiënetrainingen.

 

Wandelen voor Water in Dordrecht wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de waterpartners van Duurzaamheidscentrum Weizigt: Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland en Oasen. Daarnaast stellen de waterpartners educatiemateriaal beschikbaar en zullen de mascottes Evi, van Evides Waterbedrijf, en Droppie, van de waterschappen, aanwezig zijn om de ochtend nog feestelijker te maken.


Neem een duik in de wereld van het water

Naast Wandelen voor Water is er in Drechtsteden nog veel meer te beleven op het gebied van water met als doel het waterbewustzijn in de regio te vergroten. Het Aquarama op het terrein van Weizigt is volledig vernieuwd en laat bezoekers de 'weg van het water' beleven. Later dit voorjaar volgt er ook nog een speciale Aquarama-les en kunnen docenten bij Weizigt een 3D-waterkaart lenen die op een speelse manier laat zien hoe bijzonder het is dat we onze voeten droog weten te houden in Nederland. Eveneens dit voorjaar, 1 tot en met 8 mei, wordt de Week van Ons Water georganiseerd. Een week lang worden onder andere in de Drechtsteden allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten, voor jong én oud, georganiseerd. Daarnaast verzorgen de waterpartners het hele jaar door gastlessen op basisscholen over water in de regio.


Wandelen voor Water is een landelijk initiatief dat georganiseerd wordt door Aqua for All. Simavi verzorgt elk jaar rondom Wereld Waterdag, 22 maart, een groot aantal sponsorlopen, zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Voor meer informatie over de wateractiviteiten die Weizigt organiseert, kijk je op www.weizigt.nl.Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl