Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Basisschoolleerlingen halen €7160 op voor drinkwaterprojecten in Afrika

Woensdagochtend 9 mei liepen 60 basisschoolleerlingen uit Dordrecht mee met sponsorloop Wandelen voor Water. Met zes liter water op hun rug liepen zij zes kilometer door het centrum van Dordrecht met Duurzaamheidscentrum Weizigt als start- en eindpunt. Samen haalden zij een bedrag op van € 7160 dat bestemd is voor drinkwaterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania.

 

Wandelen voor Water 2018


Wandelen voor leeftijdsgenootjes

Zestig leerlingen van basisschool De Fontein uit Dordrecht verzamelden zich woensdagochtend vol enthousiasme en energie bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Met gevulde rugzakjes, wandelschoenen aan de voeten en na een flinke warming-up gingen de kinderen op pad. Met zes liter water op hun rug liepen zij een route van zes kilometer door de zonnige binnenstad van Dordrecht om schoon drinkwater en goede wc's voor leeftijdsgenootjes een stukje dichterbij te brengen. Wethouders Rik van der Linden en Floor van de Velde zwaaiden de kinderen uit en de waterpartners van Weizigt, Evides Drinkwaterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta en Waterschap Rivierenland, zorgden samen met Sandra van der Willigen van Simavi voor de nodige support door de leerlingen aan te moedigen en met ze mee te wandelen.

 

Schoon water een stukje dichterbij

Na ruim een uur wandelen werden de kinderen met muziek en een presentje van de waterpartners weer onthaald bij Weizigt. Vol spanning wachtten zij op de bekendmaking van het totaal opgehaalde bedrag. Twee leerlingen van De Fontein mochten de enorme cheque onthullen en overhandigen aan Sandra van der Willigen van Simavi. Samen met De Leilinde uit Papendrecht en De Kim uit Zwijndrecht, die een eigen route liepen vanaf hun school, haalden zij maar liefst € 7160 op! Een geweldige beloning voor een topprestatie waarmee leeftijdsgenootjes in Kenia, Oeganda en Tanzania weer een stapje dichter bij schoon sanitair en drinkwater komen.

 

Samenwerking

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en wordt in Dordrecht door Simavi, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Oasen en Duurzaamheidscentrum Weizigt georganiseerd.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl