Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Basisschoolleerlingen halen €6.652 op voor drinkwaterprojecten in Afrika

Woensdagochtend 23 maart liepen 180 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht mee met sponsorloop Wandelen voor Water. Met zes liter water op hun rug liepen zij zes kilometer door het centrum van Dordrecht met Duurzaamheidscentrum Weizigt als start- en eindpunt. Samen haalden zij een bedrag op van €6.652 dat bestemd is voor drinkwaterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania.


Wandelen voor WaterWandelen voor een goed doel

Vol enthousiasme verzamelden de leerlingen van School Muhring en De Fontein uit Dordrecht en De Toermalijn en De Kim uit Zwijndrecht zich woensdagochtend bij Duurzaamheids-centrum Weizigt. Na een flinke warming-up en een korte quiz over drinkwater, de Aquarama-quiz, gingen de kinderen op pad. Met zes liter water op hun rug liepen zij een route van zes kilometer door het centrum van Dordrecht om schoon drinkwater voor leeftijdsgenootjes een stukje dichterbij te brengen. Wethouder Rik van der Linden, de waterpartners van Weizigt en waarnemend directeur van Weizigt, Edwin van Dieën, moedigden de kinderen aan en zwaaiden ze uit.

 

Resultaat sponsorloop: €6.652

Na ruim een uur wandelen werden de kinderen met muziek en een presentje van de waterpartners weer onthaald bij Weizigt. Vol spanning wachtten zij op de bekendmaking van de winnaar van de yell en, nog belangrijker, het totaal opgehaalde bedrag!

Basisschool De Fontein ging er uiteindelijk met de prijs voor beste yell vandoor en twee leerlingen van deze school mochten vervolgens ook het bedrag bekendmaken. Onder luid gejuich overhandigden de kinderen de enorme cheque aan Iris Timmermans van Simavi. Samen haalden zij namelijk een bedrag op van maar liefst €6.652! Een geweldige beloning voor een topprestatie waarmee leeftijdsgenootjes in Kenia, Oeganda en Tanzania weer een stapje dichter bij schoon sanitair en drinkwater komen.

 

Samenwerking

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en wordt in Dordrecht door Simavi, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Oasen en Duurzaamheidscentrum Weizigt georganiseerd.


Foto: Sander van Kempen

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl