Spring naar inhoud

162.000 bezoekers voor Weizigt in 2015

Opening Aquarama - Piet MesVoor Duurzaamheidscentrum Weizigt stond 2015 in het teken van ontwikkeling en vernieuwing. In het vroege voorjaar werd gestart met de verbouwing van het Aquarama. De vaste watertentoonstelling werd compleet gemoderniseerd en op 10 juni vond de feestelijke opening plaats. Ruim 26.000 mensen hebben inmiddels een bezoek gebracht aan het gloednieuwe Aquarama. Het aantal Dordtse Doorpakkers, ondersteund door de campagne 'n schone stad… je hebt het zelf in de hand, groeide flink en in het voorjaar telde de actieweek Dordt Schoon een recordaantal schoonmaakacties. In de zomer picknickte heel Dordrecht op de multifunctionele picknickkleedjes die Weizigt uitdeelde. Door de kleedjes, die na afloop dienst doen als afvalzak, bleven ook de parken schoon. Ook het activiteitenprogramma Groen doet goed ontwikkelde zich verder en wist in 2015 bijna 1500 kinderen en ouders enthousiast te maken voor het groen.

Op het eigen terrein maakten dit jaar niet alleen leerlingen van het basisonderwijs kennis met duurzaamheid maar lieten ook studenten zich inspireren door de verschillende activiteiten en het lesmateriaal. Ook sloot Weizigt zich aan bij het project 'Energiebesparing basisscholen in de Drechtsteden' en verzorgde een aantal gastlessen op scholen rondom dit thema, een actie die ook in 2016 voortgezet gaat worden. Met de komst van vier Ouessantschaapjes, het kleinste schapenras ter wereld, en de jaarlijkse levende kerststal, werd het jaar gepast afgesloten.

Uiteraard konden ook de vaste publiekstrekkers als de Stadsboerderij, de Tuinen en de feestelijke activiteiten rondom bijvoorbeeld Pasen en het traditiegetrouw scheren van de schapen, dit jaar weer op veel publiek rekenen.

 

Duurzaamheidscentrum Weizigt is het gehele jaar door, met uitzondering van 1 januari, Koningsdag en 25 december, geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Het terrein is gratis te bezoeken. Elektronische bezoekerstellers die bij beide ingangen van het terrein geïnstalleerd zijn, houden de bezoekersaantallen bij. Meer informatie over het centrum en de activiteiten die er plaats vinden, vind je hier.


Foto: Piet Mes - opening Aquarama


In 2015 heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt 161.983 bezoekers welkom mogen heten op haar terrein. Het afgelopen jaar bracht flink wat hoogtepunten met zich mee met als uitschieter de feestelijke opening van het nieuwe Aquarama in juni.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl