Home Inwoners Aangepaste maatregelen bij Weizigt Welke maatregelen gelden er bij Weizigt?

Welke maatregelen gelden er bij Weizigt?

Het terrein van Weizigt is gelukkig gewoon open!

Om ervoor te zorgen dat een bezoek aan Weizigt voor iedereen mogelijk en veilig is, gelden er een aantal maatregelen. Hieronder lees je er alles over. We hopen op je begrip en zien je graag binnenkort weer op ons terrein.

Kas

Waar moet ik me bij een bezoek aan Weizigt aan houden?

We vragen je op het terrein te houden aan een aantal basisregels:

• Houd 1,5 meter afstand.
  • Gun elkaar de ruimte.
  • Volg de pijlen op het terrein.
  • Blijf maximaal een uurtje.
  • Ben je ziek of voel je je niet lekker? Blijf dan thuis.

Zo blijft een bezoek voor iedereen veilig!

Hoe ziet een bezoek aan Weizigt eruit?

Wil je een bezoek brengen aan het terrein van Weizigt? Gezellig! We zijn elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend. Lees daarnaast vooraf even goed onderstaande informatie door:

• Beide ingangen van het terrein zijn open. Je kunt zowel aan de kant van het Koetshuis als aan de kant van de speeltuin het terrein op en af.
  • Op het terrein vragen we je de pijlen te volgen. Overal op het terrein geldt eenrichtingsverkeer.
  • Kinderen mogen samen spelen, volwassenen houden altijd afstand. Tenzij je uit hetzelfde gezin komt.
  • In de Klimaatzone en in de stal is een mondkapje verplicht.

Wat kan ik nog wel en wat kan ik niet doen?

Om een bezoek aan Weizigt zo veilig mogelijk te maken, kun je niet van alle voorzieningen gebruik maken.

Wat kan er wel:

• Het gehele terrein is geopend. We vragen je wel om de stal met maximaal 2 huishoudens tegelijkertijd te bezoeken. Het Infopunt is gesloten. Voor het Knaagdierenverblijf geldt maximaal 1 huishouden. Ook hier geldt eenrichtingsverkeer. De stal is tussen 11.00 uur en 16.00 uur open. Voor en na die tijd worden de stallen schoongemaakt en uitgemest en de dieren gevoerd.
  • De verzorgingskar kun je gewoon gebruiken.
  • Alle educatieve objecten en speeltoestellen kun je gebruiken.
  • De toiletten op de Stadsboerderij zijn geopend.

Wat kan er niet:

• De dieren worden om 16.00 uur zonder publiek gevoerd, meehelpen kan dus helaas niet.
  • Voorlopig worden er geen activiteiten op het terrein georganiseerd. Zodra dit wel weer het geval is, lees je dat op onze website en social media.

Wat doet Weizigt verder nog om het bezoek voor mij veilig te maken?

• Op 14 verschillende plekken op het terrein vind je desinfecterende gel.
  • Bij de wasbakken vind je extra zeeppompjes met antibacteriële zeep. We vragen je regelmatig je handen goed, minimaal 20 seconden, te wassen.

Educatie en schoolbezoeken

Het Educatief Aanbod voor schooljaar 2021-2022 staat online en het is mogelijk om in te schrijven.

Meer informatie vind je hier: www.weizigt.nl/primair-onderwijs. Mocht je als docent/school nog vragen hebben, kun je contact opnemen via 078 – 770 8200 of educatieweizigt@dordrecht.nl.

Materialen Dordtse Doorpakker

Materialen zoals afvalgrijpers, afvalzakringen en vuilniszakken t.b.v. het opruimen van zwerfafval kunnen gewoon opgehaald worden in het Koetshuis. Maak hiervoor vooraf wel een afspraak via schoon@dordrecht.nl. Bij de uitgiftebalie zijn kuchschermen neergezet.

Ik heb een vraag! Op welke manier kan ik die stellen?

Heb je een vraag over de maatregelen? Neem dan contact met ons op via:

We houden je op onze website en social media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ben je op ons terrein en heb je een vraag? Spreek een van onze medewerkers aan, herkenbaar aan hun werkkleding in Weizigt-groen.