Spring naar inhoud
Home Inwoners Over Weizigt Aquarama

Aquarama

Het Aquarama is een permanente watertentoonstelling op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het is de plek waar bezoekers, jong én oud, een kijkje onder water kunnen nemen zonder nat te worden.


De weg van het water

De route in het Aquarama laat de bezoeker de weg van het water beleven en leidt via zes deelruimtes van water op de wereld, naar water in de Drechtsteden tot water in huis. En van riolering en afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering. Daarbij worden de dijken, de waterveiligheid en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk niet vergeten. Als bezoeker kom je op een speelse en interactieve manier in aanraking met de fascinerende aspecten van water. Het Aquarama is het hele jaar door tijdens de openingstijden van Weizigt te bezoeken.


Banner Aquarama


Waterles in het Aquarama

Voor de groepen 5 t/m 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er een doe-het-zelf les in het Aquarama. Inschrijven voor de les kan via het digitale inschrijfsysteem
Groepen van buiten de Drechtsteden zijn ook welkom, mits er ruimte is in het rooster. Er wordt voor deze doe-het-zelf les dan wel een bijdrage gevraagd. Klik hier voor meer informatie.


Aquarama

Waterpartners
Het Aquarama heeft in 2015 een flinke make-over gehad op initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Evides Waterbedrijf, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Papendrecht, gemeente Sliedrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Erfgoedlijn Waterdriehoek en het programma Water van de provincie Zuid-Holland, Stichting Bedrijfsgerichte Kinderopvang Drechtsteden en Oasen. Daarnaast is het project procesmatig ondersteund door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.


Ons Water
Wij zijn onlosmakelijk verbonden met het water. We danken onze welvaart aan de ligging tussen de zee en de grote rivieren. We hebben onze bescherming goed geregeld. En we hebben schoon water, uit de kraan en om in te zwemmen. Maar het werk aan ons water is nooit af. We zijn kwetsbaar. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer periodes van droogte, of juist van veel neerslag. En het blijft elke dag een hele klus om ons water schoon te houden. Daarom moeten we dag in dag uit werken aan ons water. Om te zorgen dat wij veilig blijven, en dat we voldoende schoon water houden. Voor nu en de toekomst. Op www.onswater.nl kun je zien wat er bij jou in de buurt gebeurt en wat jij kunt doen.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl