Spring naar inhoud
Home Inwoners Over Weizigt Aquarama - alles over water

Aquarama - alles over water

aquarama droppie


Het Aquarama is een permanente watertentoonstelling. Het is de plek waar bezoekers, jong én oud, een kijkje onder water kunnen nemen zonder nat te worden.


De weg van het water

De route in het Aquarama laat de bezoeker de weg van het water beleven. Je gaat er van water op de wereld, naar water in de Drechtsteden tot water in huis. En van riolering en afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering.
Daarbij worden de dijken, de waterveiligheid en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk niet vergeten.

Als bezoeker kom je op een speelse en interactieve manier in aanraking met de fascinerende aspecten van water. Het Aquarama is het hele jaar door te bezoeken, tijdens de openingstijden van Weizigt.


Banner Aquarama

Waterles in het Aquarama

Voor de groepen 5 t/m 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er een doe-het-zelf les in het Aquarama. Inschrijven voor de les kan via het digitale inschrijfsysteem van Weizigt. 

Groepen van buiten de Drechtsteden zijn ook welkom, mits er ruimte is in het rooster. Er wordt voor deze doe-het-zelf les dan wel een bijdrage gevraagd.

aqua binnen


Ons Water

Wij zijn sterk verbonden met het water. We danken onze welvaart aan de ligging tussen de zee en de grote rivieren. We hebben onze bescherming goed geregeld. En we hebben schoon water, uit de kraan en om in te zwemmen.

Maar het werk aan ons water is nooit af. We zijn kwetsbaar. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer periodes van droogte, of juist van veel neerslag. En het blijft elke dag een hele klus om ons water schoon te houden.
Daarom moeten we dag in dag uit werken aan ons water. Om te zorgen dat wij veilig blijven, en dat we voldoende schoon water houden.

Voor nu en de toekomst.
Op www.onswater.nl kun je zien wat er bij jou in de buurt gebeurt en wat jij kunt doen.


Waterpartners
Het Aquarama is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden.

Met dank voor de financiële bijdragen van Erfgoedlijn Waterdriehoek en het programma Water van de provincie Zuid-Holland, Stichting Bedrijfsgerichte Kinderopvang Drechtsteden en Oasen. Verder was er ondersteuning door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.


schepnetjesGa naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl